Susjed prijavio švercere cigareta kod Bille

Šteke cigareta zapljenjene u kombiju

Autor: Boris Cvetković 12/16/2009 13:03

 Anonimni je građanin u ponedjeljak oko 23 sata policiji prijavio dvije osobe koje pretovaraju sumnjive kutije iz kamiona u kombi na parkiralištu trgovačkog centra Billa na Aveniji SR Njemačke u Dugavama.

Službenici su oko 23,15 sati na parkingu zatekli upravo ono što je građanin opisao. Boris Cvetković-.-Matija Habljak/PIXSELL-.-Parkiralište trgovačkog centra Billa

Švercere J.T. (32) i A.B. (40) prekinuli su tijekom teškog fizičkog posla prebacivanja 1 094 šteke Walter Wolfa, Ronhilla i Eva Slims cigareta iz kamiona Schmitz i prikolice Volvo u kombi Mercedes Sprinter.

Nesretni su se krijumčari najvjerojatnije već dobro oznojili u prebacivanju, jer je u Sprinteru pronađeno i 12 kutija sa 28 900 komada petardi Pirotehnike Mirnovec.

Za A.B. je već otprije raspisana tjeralica zbog istovrsnog prekršaja, a policiji je otprije poznat zbog razbojništva i krijumčarenja.

Protiv obojice će biti podnijete kaznene i prekršajne prijave zbog Izbjegavanja carinskog nadzora te zbog kršenja Zakona o eksplozivnim tvarima.