Studenti riječke Akademije izlažu u Zagrebu

Autor: Tina Fišić 1/20/2010 16:53

Projekt Mjerenje svjetla, izložba je studenata riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, koja je otvorena u Knjižnici i čitaonici Vladimir Nazor, Ilica 163a, i biti će aktualna do 6. veljače. -.-kvn-.-

Svaki od umjetnika koji izlaže ima radove napravljene na određenu temu koju je razradio i namjena mu je ponuditi možda prvu mogućnost za unutarnju samokorekciju i sagledavanje vlastitih vrijednosti, a javnost se može uputiti na njihova zanimanja i mogućnosti.

Jelena Pehar razradila je temu Granice, Katarina Pandol temu re:balans, Vladimir Tomić temu street-war-sur-seine i Višnja Brzaj je obradila temu Igra.

Mladi su umjetnici, danas, u paradoksalnoj situaciji. Oko njih je naizgled pravo more mogućnosti za samopromociju ili proboj na umjetničku scenu ali zapravo nedostatak javne ili financijske podrške onemogućuje taj konačni iskorak. Glavni motiv koji me je potaknuo na realizaciju ove izložbe, osim želje da se u što većoj mjeri i na bilo koji način pomogne studentima koji će tek diplomirati ili su to upravo uradili, bila je činjenica kako je granica odgovornosti umjetničkih, galerijskih i obrazovnih institucija zapravo dosta nejasna i rastezljiva. Odgovornosti, naravno, u smislu plasmana i promocije mladih umjetnika- Lara Badurina (konceptorica projekta).