Strasni flamenco Paca de Lucie zagrijao Lisinski

Autor: Maja Gujinović 2/15/2010 13:50

Dok je 20 tisuća ljudi skakalo u ekstazi na elektro zvukove benda Depeche mode u Areni, u drugom dijelu grada, u dvorani Vatroslav Lisinski, dogodio se jedan manje razvikan, ali isto toliko strasan koncert, upravo idealan za Valentinovo.

-.-Goran Stanzl/ Pixsell-.-Gitarski virtuoz Paco de Lucia održao je nakon 30 godina koncert pred zagrebačkom publikom, i ugrijao hladnu zimsku noć zvucima španjolskog flamenca. Nakon što je oduševio publiku u Rijeci i Splitu gdje su koncerti bili rasprodani, jedan od najboljih gitarista svih vremena Paco de Lucia, pokazao je i u Zagrebu zašto ga se često upravo tako opisuje.

 

Energični flamenco u plesu i zvuku oduševio gledatelje

Paci de Luciu su se na pozornici pridružili i članovi njegova asambla u Hrvatsku, vrsni glazbenici Niño Josele na gitari, Antonio Serrano na klavijaturama, Alain Perez na basu i Piranha na perkusijama, vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba.

Najenergični dio koncerta su svakako bili dijelovi u kojim je gitarske zvuke, svojim plesom energično pratio flamenco plesač Farruco.

Izvrsni koncert iz prvog reda poslušao je i budući predsjednik Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom i španjolski veleposlanik Manuel Salzar koji su malo iznenadili kada su fotoreporteri na pola koncerta ušli u dvoranu i stali ispred njih kako bi ih slikali.

>>>FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE