Stigao drugi tramvaj iz Augsburga, uskoro stiže i treći!

- Po meni je jako udoban, komotan, ne trese kao naši na svakoj rupi - komentar je jedne Zagrepčanke.

FOTO: Grad Zagreb / Facebook

Stigao je i drugi tramvaj iz Augsburga na zagrebačke tračnice!

– Drugi tramvaj iz Augsburga upravo je stigao na tračnice ZET-a, a ovaj mjesec stiže i treći. Reakcije građana na prvu su bile odlične, vjerujemo da će tako biti i s ostalima – tom su se viješću iz Grada Zagreba pohvalili na društvenim mrežama.

– Po meni je jako udoban, komotan, ne trese kao naši na svakoj rupi, tih je – komentirala je jedna Zagrepčanka.

– Tramvaj je skroz u redu, vrlo tih i puno bolji od onih prastarih malih, kockastih, visokih devetki i trinajstica. Šteta samo kaj nema klimu jer bu gadno prek leta u njemu – komentirao je jedan od korisnika javnog prijevoza.

Ipak, nisu svi toliko optimistični pa se na dolazak drugog tramvaja osvrnuo i gradski zastupnik Trpimir Goluža.

– Rekli su iz Grada da ih nabavljaju kako bi premostili 2024.g., odnosno dočekali početak 2025.g. kad stiže novih 20 Končarevih tramvaja. Rekli su da će svih 11 augsburških tridesetgodišnjaka stići do kraja studenog 2023. Rekli su i da augsburgovci nemaju klimu jer su to prvenstveno zimski tramvaji koji neće gradom prometovati u toplim ljetnim mjesecima. Prošla zima, od 11 dogovorenih stigao samo jedan. Jučer, pred kraj proljeća, stigao i drugi. Zakasnio je samo pola godine. Gdje je ostalih devet? Prošla zima, do pola premoštena 2024.g., a spasonosnih augsburgovaca samo u tragu. Tomašević opet rek’o pa porek’o! – poručio je Goluža.