Stari džepni satovi po cijeni od 400 eura

Autor:: Filip Kordić 12/13/2009 15:45

-.--.-Osim prosvjeda protiv parkirnih zona, na Britanskom trgu se održao i tradicionalni sajam antikviteta. Unatoč velikoj hladnoći koja je ovih dana zahvatila Zagreb, sajam je bio dobro posjećen.

>>> FOTOGALERIJU SAJMA ANTIKVITETA NA BRITANCU POGLEDAJTE OVDJE

Stotine izlagača prodavalo je raznorane predmete od kojih smo izdvojili pet najzanimljivijih. Na sjeveru trga zatekli smo Vinka Topalovića koji je nudio starinski namještaj sa početka 20-og stoljeća. Drvena komoda iz Francuske stara preko 100 godina prodaje se za 7000 kuna. Dva metra dalje nudi se secesijsku vitrinu po istoj “popularnoj” cijeni.

Ako se volite cjenkati, nedjeljni sajam na Britancu je pravo mjesto za vas

Prolazeći kroz sredinu sajma naišli smo na zanimljivu ponudu starih džepnih satova. Cijena nije definirana te je podložna pregovaranju. Nakon inzistiranja doznali smo “okvirnu cijenu”, koja iznosi između 300 i 400 eura, ovisno o modelu.

Na štandu sa kacigama raznih vrsta naišli smo na zanimljiv model. Riječ je o vatrogasnoj kacigi iz 19 stoljeća čija je cijena prihvatljivih 300 kuna. Starinski gramofon također nam je zapeo za oko. Cijena mu je 1000 kuna ali nije riječ o antikvitetu nego o imitaciji.

– Njegova uloga je ukrasna, sam gramofon nije stariji od 20 godina. – rekao nam je iskreni prodavač.