Stanovnici ulice Mali dol protive se novoj regulaciji prometa

Pješačka ulica Mali dol prije petnaestak dana pretvorena je u jednosmjernu prometnicu, pa se sada ne mogu mimoići pješaci i automobili

Iako su stanovnici ulice Mali dol još prošlog tjedna potpisali peticiju protiv nove prometne regulacije, stanje je i dalje nepromijenjeno. Do prije petnaestak dana bila je ovo jedina ulica po kojoj se moglo bezbrižno hodati, a sada se jedva mimoilaze pješaci i automobili.

Za cijeli slučaj upitali smo nadležni Gradski ured.

“Obavještavamo Vas da će ispred Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet biti organiziran komisijski očevid s predstavnicima Vijeća Gradske četvrti i Ministarstvom unutarnjih poslova, Policijskom upravom zagrebačkom, kako bi se ispitala regulacija prometa u predmetnoj ulici, razmotrile pristigle pritužbe stanara te, u konačnici, pronašlo odgovarajuće rješenje.” – odgovorili su nam iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Unatoč obećanju, jedino odgovarajuće rješenje za stanovnike Kozjaka je vraćanje stare regulacije prometa kada je ulica Mali dol bila isključivo pješačka ulica.