U PRVOJ POLOVICI KOLOVOZA NOVI ZAGREB BEZ TOPLE VODE: Stanovnici imaju ideje kako će vodu zagrijati

HEP- Toplinarstvo obnavljat će magistralni vrelovod u Zapruđu s južne strane mosta Mladosti, kod Ulice Damira Tomljanovića Gavrana. Tako će od 1. do 15. kolovoza dio Novog Zagreba biti bez tople vode

Stanovnici Novog Zagreba, u prvoj polovici kolovoza, ostat će bez tople vode.

– Znate što, ako je to za dobrobit ove naše instalacije, onda se to mora prihvatiti. Malo ćemo stisnuti zube i poštivati pravila. Bit će kao u vojsci, tamo nas nisu pazili i grijali – našalio se stanovnik Novog Zagreba.

Po nesnosnim vrućinama najveći problem nekima ipak predstavlja tuširanje hladnom vodom.

– Vrlo teška situacija, treba to izdržati, ali snaći ćemo se kao i ostali. U hladnoj vodi neću se tuširati, nešto ću već smisliti. Samo neka to naprave do Velike Gospe – izjavila je djevojka.

Većina naših sugrađana ovu situacija ipak je pozitivno prihvatila, a neki imaju i dobre ideje kako vodu zagrijati.

– Prijašnjih godina, znala sam u mašini podgrijati vodu i spustiti je u kadu i hladne vode dolijati te se tako oprati. Ako to ne budem mogla, zagrijat ću je na štednjaku. Meni nije problem, više nevolja ta će situacija stvarati ljudima s malom djecom. Tuširati se s hladnom vodom zasigurno neću, prestara sam ja za to. Stare kosti i hladna voda ne idu zajedno, to mladi mogu, ali mi stari ne – dodala je starija gospođa.

Sve u svemu, stanovnici Novog Zagreba u jednom su složni, a to je da tuširanje hladnom vodom nije opcija.