Stanovnici Donje Dubrave žele zaustaviti prenamjenu prostora MO Retkovec u dječji vrtić

Ilustracija

Prostor Mjesnog odbora Novi Retkovec trenutno je u postupku prenamjene u dječji vrtić. Izazvalo je to revolt građana koji su ponovno uputili apel gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću kojim žele da se radovi obustave, jer kako kažu, riječ je o prostoru koji nije siguran za djecu. Njihovu nam je molbu uputio predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava Trpimir Majcan. Prenosimo je u cijelosti.

– Budući da ste se oglušili na Zaključak Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava i Vijeća mjesnog odbora Novi Retkovec vezano uz prenamjenu prostora MO Novi Retkovec ovim putem Vas osobno tražim da obustavite prenamjenu objekta MO Novom Retkovcu, Breza 26 u dječji vrtić. Kao zamjenski prostor za rad VMO Novi Retkovac i korisnike trebao bi biti prostor na adresi Dubrava 226, međutim radovi na prostoru nisu niti na vidiku, a nisam siguran da li je uopće i projekt gotov.

Mišljenja sam da ste dovedeni u zabludu od vaših službi i da Vas nisu informirali o prostoru. Prostor je izgrađen sedamdesetih godina prošlog stoljeća, bolje da kažem montiran jer je riječ o montažnom objektu, Marlesova kuća koja ima garanciju 30 godina. Zar mislite da je sigurno djecu smjestiti u takav objekt. Zar Vam djeca iz Gradske četvrti Donja Dubrava ništa ne vrijede, jer su im roditelji i rodbina glasali za HDZ, Domovinski pokret, BM 365- Stranu rada i solidarnosti! Varate se, tu će biti i djeca roditelja koji su glasali i za vašu stranku. Ja sam član HDZ, ali kao predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava sam predsjednik svih građana GČ Donja Dubrava. Predsjednik sam svoj djeci naše Gradske četvrti, naročito se borim za njih, da dobiju dostojan boravak u dječjem vrtiću.

Nadalje, ja sam predsjednik i našim umirovljenicima neovisno o njihovoj političkoj opredijeljenosti i borim se da im omogućimo bar minimum ugode i razonode u našim objektima. Oni su naši najvjerniji korisnici, koji se brinu o prostoru kao o vlastitom. Mirovine su male i odlazak po kafićima i drugim objektima njima je nedostupan. Jedino im je dostupna njihova „mjesna zajednica“ kako je od milja zovu.

Iz svega navedenog apeliram da obustavite sve daljnje radnje do daljnjeg oko prenamjene objekta Mjesnog odbora Novi Retkovec u dječji vrtić „Medo Brundo“ – stoji u molbi Trpimira Majcana, predsjednika Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava.