Stanari Trnave počinju prikupljati potpise zbog 45-minutnih čekanja na pružnom prijelazu

Mnogi ljudi stoje u koloni na udaljenosti 200 do 300 metara od kuće jer ne mogu ući u svoja dvorišta.

Foto: Riješimo prometni kolaps u Trnavi

Prometni kolaps na pružnom prijelazu Trnava vlada već godinama. Zato stanari danas počinju prikupljati potpise koje će uručiti Gradskoj upravi, a njima traže rješenje nepodnošljive prometne situacije.

Naime, kažu da na pružnom prijelazu ponekad čekaju i 45 minuta. Mnogi od njih stoje u koloni na udaljenosti 200 do 300 metara od kuće jer ne mogu ući u svoja dvorišta. Zakrčeni su izlazi iz sporednih ulica i ispred dvorišta iz kojih se ne može izaći ni ući. U kolonama nepotrebno izgaraju stotine tona goriva i zagađuju zrak”, pojasnili su iz Građanske inicijative “Riješimo prometni kolaps u Trnavi”.

Foto: Riješimo prometni kolaps u Trnavi

Sve su potkrijepili fotografijama, a na Facebooku su osnovali grupu koja je u manje od 36 sati prikupila više od 1300 članova.

“Radi neopisivih gužvi, učestale su prometne nesreće na križanju I. Trnave, Branimirove i Osječke ulice. Školski autobusi i autobusi javnog prijevoza stoje u kolonama pa djeca kasne u škole, a radnici na radna mjesta. Vozači, nervozni radi dugog čekanja, često ne staju na zebri, zaobilaze autobuse na stajalištima i tako ugrožavaju živote putnika, naročito školske djece. Stanje je nepodnošljivo već desetak godina, ali je, nakon izgradnje Ulice Siniše Glavaševića i kontinuiranim povećanjem broja stanovnika, sve gore. Sada je dodatno eskaliralo privremenim zatvaranjem Resničkog Gaja i Čulinečke, no kad se i to otvori, ostat će 90 posto problema”, dodaju.

Foto: Riješimo prometni kolaps u Trnavi

S obzirom na to da lokalni vijećnici i političari dosad nisu riješili glavne uzročnike ove situacije, stanari su se samoorganizirali i od danas u 17 sati pokreću peticiju kojom će, nadaju se, konačno stati na kraj nesnosnim gužvama.