Stanovnike Trnave primio zagrebački gradonačelnik, ali ne odustaju od peticije

Opći je zaključak da je potpuno rješenje podvožnjak, a o mjestu gdje i kad bi se započeo, navodno će Grad odlučiti vrlo brzo.

Foto: Riješimo prometni kolaps u Trnavi

Nakon što su najavili da zbog nesnosnih prometnih gužvi počinju prikupljati potpise kojima traže hitno rješenje za kolapse u svom kvartu, stanare Trnave primio je na sastanku zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Opći je zaključak da je potpuno rješenje podvožnjak, a o mjestu gdje i kad bi se započeo, navodno će Grad odlučiti vrlo brzo”, izvijestili su stanari koji su prisustvovali sastanku.

“Zaključeno je da će gradonačelnik preuzeti koordiniranje ubrzanog rješavanja spojne ceste do Čulinca, od ambulante, kroz Resničke puteve. Navodno je potrebno otkupiti, ili izvlastiti jednu osobu. Ili izgraditi valjda užu cestu bez toga. Tražit će se rješenje naprednijeg rukovanja željezničkim signalima, kako bi se brklja podizala nakon prolaska svakog vlaka. Ja sam predložio da tehničko rješenje ponudi neka od 3 domaće tvrtke koje se bave željezničkim signalno – sigurnosnim uređajima. Vidljivo je da HŽ Infrastruktura za to nije zainteresirana, jer vlakovi kroz Trnavu voze. Pribojavaju se da bi ugradnja nove opreme, pored stare i dotrajale, dovela do nepouzdanosti i kvarova. Takav stav je za nas neprihvatljiv. Gradonačelnik je rekao, ako ne želi HŽ, da će Grad angažirati stručnjake da ponude tehničko rješenje za rukovanje signalima, a time i brkljom”, pojasnili su.

Gradonačelnik je zakazao novi sastanak za 23. listopada, a osim stanara koji su okupljeni oko građanske inicijative “Riješimo prometni kolaps u Dubravi”, kao i ovoga puta, sudjelovat će čelnici Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava, čelnici Vijeća Mjesnih odbora Trnava i Čulinec te član Uprave HŽ Infrastrukture Nikola Ljuban.

“Naše aktivnosti se nastavljaju, danas u 17 sati kod pružnog prijelaza je sastanak na kojem ćemo podijeliti obrasce peticije i krenuti u skupljanje potpisa”, zaključili su.