Stanari Ogrizovićeve ogorčeni na pauka

Pauk diže automobil

Autor:: Stjepan Marković 2/28/2010 8:40

-.-Photo: Renato Brandjolica/PIXSELL-.-Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga– Posljednja tri dana pauk konstantno dolazi i odvozi nam automobile – požalio nam se Krešimir Čivrag iz Ogrizovićeve ulice i dodao:

– Znam da smo nepropisno parkirani, ali u našoj ulici nema dovoljno parkirnih mjesta. Uredno plaćam 660 kuna godišnje za parkirališnu kartu, a nemam gdje ostaviti auto i sada mi ga još dižu.

U toj ulici nema dovoljno parkirališnih mjesta pa stanari često svoja vozila nepropisno parkiraju.

Zgrada je stara i u vrijeme njene izgradnje nije se planiralo da će biti više automobila nego stanova, a nova parkirališta se ne grade.

Stanari se pitaju gdje bi trebali ostavljati svoja vozila, s obzirom da na cijeloj Trešnjevci nedostaje parkirališta.

Stanari u Ogrizovićevoj odbacuju mogućnost da pauk poziva netko od stanara, jer kako kažu, ovakvo je stanje u ulici već godinama i prije se nitko nije žalio.

Dodali su da je prije nekoliko dana pauk sustavno dizao automobile par ulica dalje, pa se preselio u njihovu ulicu. Zato su stekli dojam da se ove akcije imaju cilj punjenja gradskog proračuna.

– U ulici smo stekli dojam da se ide od ulice do ulice i sustavno dižu automobili kako bi svi po malo ‘doprinjeli’ gradskom proračunu – kazao je Čivrag.

Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga, odbacio je te optužbe.

– Pauk je samo prijevoznik koji dolazi na poziv policije, komunalnih redara ili stanara – kazao je Kraljević i dodao:

– U kojem dijelu grada ćemo dizati vozila, ovisi o dogovoru sa nadležnim prometnim službama.