Kazalište koje se bori za savršenu predstavu

Autor: Maja Gujinović 2/28/2010 8:36

Umjetnička platforma Bacači sjenki pokreću novi kazališni projekt ‘Trilogija o zajedništvu’ koji će se ostvariti tokom ove godine u tri kazališta; Zagrebačkom kazalištu mladih, Ateljeu 212 u Beogradu te u Teatru &TD. Prvi dio trilogije predstava je ‘Eksplicitni Sadržaji’ koja će se premijerno odigrati u ZKM-u, u ponedjeljak , 1.ožujka.

‘Eksplicitni Sadržaji’ je politički korektna predstava, točnije društveni događaj koja jednako vrijeđa sve i/ili ostavlja sve jednako ravnodušnim. U bavljenju zajednicom, pa čak i onom kazališnom, ovo je insceniranje jednog susreta s mnogostrukim posljedicama koje možemo čak i predvidjeti.

Kazališno putovanje u kojem se vodi borba za savršenu predstavu

Možemo li, u tek par sati djeljenja zajedničkog prostora i vremena jednoga kazališnog događaja, evoluirati od zajednice ‘uglađenih stranaca’ u istinsku zajednicu ljudi sa svim postojećim razlikama, a ipak ujedinjenih u istoj strasti? Mogu li ‘La vie en rose’ i ‘Paint it black’ biti otpjevani zajedno i stvoriti treću pjesmu i neku novu boju?

Ovim i mnogim drugim pitanjima se bave Eksplicitni sadržaji, kazališno putovanje na kojem svatko– i izvođači i publika – ima mogućnost izbora vlastite uloge i mjesta u zajednici, ali je cilj za sve isti: stvoriti ‘savršenu predstavu’.

Autor koncepta je Boris Bakal, režiju potpisuju Boris Bakal i Katarina Pejović, dramaturzi su Boris Bakal, Katarina Pejović i Stanko Juzbašić, a izvođači glumci Zagrebačkoga kazališta mladih. Nakon ove predstave trilogija se nastavlja 1. srpnja kada će odigrati premijera predstave ‘Revolucija- Master Class’ u Beogradu, a 18. studenog završit će se premijerom ‘Muški/ženski- ženske/muške’ u SC-u.