BASEBALL BROJI ZADNJE DANE U SREDIŠĆU: Sportaši odlaze radi nove gradnje

Baseball klub Zagreb mora napustiti svoj dom u Središću zbog gradnje nove Američke škole. Posljednju utakmicu na svom terenu igraju u subotu, 9. rujna

Foto: Baseball klub Zagreb

Nakon 35 godina, baseball mora iseliti iz Središća. Naime, sportaši su izbačeni sa zelene oaze na kojoj su godinama trenirali i na kojoj su odigrane brojne utakmice.

– Znali smo da će taj trenutak doći, ali nismo očekivali već za koji dan. Nadali smo se da će oko nas sagraditi i druge sportske terene, terene za kojima naše naselje žudi (košarka, nogomet, rukomet, odbojka, i sl.). Mogao je to biti lijepi sportski kompleks okružen parkom – poručio je Tomislav Špehar, predsjednik Baseball kluba Zagreb.

Središće je naselje koje nema niti jedno sportsko igralište, kako kaže Špehar, niti za košarku, osim baseball igrališta, koje sada ruše.

– Nestat će parkovi i zelene površine oko igrališta. A ne znate što na toj lokaciji dolazi, u kojem opsegu i za koga – dodaje.

Posljednju službenu utakmicu u Središću Baseball klub Zagreb odigrat će u subotu, 9. rujna, protov karlovačke Olimpije. Program počinje u 15:00 sati ogledom ovas dva kluba. Nakon toga slijedi milenijska fotografija, zajednički play/catch, tombola, a u 21:00 nastupa The Second Hand Band.

– Pozivamo sve koji su ikada igrali u Središću, za bilo koji klub, da 9. rujna pogledamo posljednju utakmicu, nakon toga bacimo još koju lopticu, zamahnemo palicom, otrčimo, ukližemo,… Osjetimo naš teren. Pozivam i sve ostale jer nestaje jedna zelena sportska oaza i za koji dan to više neće biti moguće. Zajedno evocirajmo uspomene na prelijepe trenutke u Središću i pohranimo ih u sebi za put na koji ćemo krenuti nakon 9. rujna, preko Jaruna do konačnog povratka u Novi Zagreb na novo igralište na Bundeku. 10. rujna neće biti samo dan odlaska iz Središća, bit će to prvi dan našeg povratka! Obećajemo, vratiti ćemo se – poziva Tomislav Špehar.