SP U18 hokej: I druga pobjeda Hrvatske

Tek u zadnjoj trećini hrvatski hokejaši se bude i pružaju puno kvalitetniju igru i do kraja utakmice postižu dva gola s igračem više

Press materijal

Mladi hrvatski hokejaši ostvarili su i drugu pobjedu na turniru te za sada imaju maksimalan učinak. U drugoj utakmici pobijedili su Nizozemsku 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

Rezultatski gledano reklo bi se laka pobjeda Hrvatske, no Nizozemska je odigrala vrlo agresivno, čvrsto i kvalitetno, a hrvatski golman Domagoj Troha odigrao je odličnu utakmicu: «Pa bila je to pobjeda cijelog tima. Bila je teška utakmica, Nizozemci su nevjerojatno brzi i dosta smo se namučili. Na kraju smo stisnuli i dali 100 posto sebe i ostvarili važnu pobjedu».

Press materijal

Prve dvije trećine u potpunosti su pripale Nizozemcima, igrački su nas nadigrali no u 18. minuti Filip Vragolović postiže gol i unosi malo mira u momčad. Tek u zadnjoj trećini hrvatski hokejaši se bude i pružaju puno kvalitetniju igru i do kraja utakmice postižu dva gola s igračem više. Golove za Hrvatsku su postigli Leo Selitaj u 48. minuti, a u 59. gol zabija Sven Paulović na asistenciju Lovre Hanžeka.

«Kao što sam i najavio, bila je ovo iznimno teška utakmica. Nizozemska je jaka i kvalitetna momčad tako da nam ova pobjeda znači jako puno. Bila je ovo pobjeda cijele momčadi i iako smo se brali u prve dvije trećine u trećoj smo odigrali taktički dobro i na kraju upisali važna tri boda» izjavio je glavni trener Alan Franjković.

Press materijal

Drugog dana turnira odigrane su još dvije utakmice. Kina je uvjerljivo pobijedila Island rezultatom 5-0 (2-0, 1-0, 2-0). A pobjednika utakmice Španjolska – Srbija dobili smo nakon izvođenja penala. Sigurnija je bila Španjolska koja je na kraju slavila 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0).

Ponedjeljak je slobodan dan, a u utorak u 20:00 Hrvatska igra sa Islandom. U preostale dvije utakmice sastaju se Srbija i Nizozemska (13:00 sati) te Španjolska i Kina (16:30).

Press materijal