Sniženje cijena potvrdilo šestomjesečnu pljačku

Autor:: Filip Kordić 1/7/2010 15:27

Nakon što je gradsko poglavarstvo na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića snizilo cijene parkiranja u gradu, gradski vijećnici su odlučili progovoriti što misle o novoj odluci.

Predsjednik skupštine Grada Zagreba Boris Šprem izjavio je da je riječ o političkoj obmani izvedenoj zbog predsjedničke kampanje.

-.-Davor Hranjec-.-– Mislim da je sniženje cijena parkinga građanima dobro došlo. Nadam se da se nakon predsjedničkih izbora cijena neće opet povećati – rekla nam je Tatjana Holjevac, podpredsjednica Gradske skupštine.

– Mi smo već na ljeto protestirali sa raznim građanskim udrugama protiv proširenja parkirnih zona i novih cijena parkinga. Ovo je samo potvrda da se u zadnjih šest mjeseci provodila bezočna pljačka građana. Mislim da je lako moguće da se cijene vrate na staro jednom kada izbori prođu – izjavio je Jasen Mesić, gradski zastupnik HDZ-a.

– Riječ je o jednom lošem predizbornom potezu. Postavlja se pitanje da li je ovom odlukom priznata greška učinjena na ljeto. Odgovor je ne. Radi se o jednoj blijedoj, demagoškoj i zakašnjeloj odluci. Smatram da je moguće da će se cijene nakon izbora vratiti na staro zbog naraslih apetita za investicije u garaže. Opet će se računati na zaboravljivost građana kako bi se uz neuvjerljiva opravdanja povisile cijene – rekao nam je Josip Kregar, nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini.

– To su obične prijevare, laži i obmane koje Milan Bandić građanima podmeće već godinama. Na sreću, mislim da će tome uskoro doći kraj. Odnosno tome je kraj došao već u prvome krugu, a za par dana će doći i konačna potvrda – rekao nam je Dragan Kovačević iz HNS-a.