Bandić izgubio bitku za skupštinu Holdinga

Novi prostori Zagrebačkog holdinga na Vukovarskoj

Autor: Sanjin Španović 1/7/2010 15:17

-.-Davor Hranjec-.-

Proširena skupština Zagrebačkog holdinga danas je na svojoj prvoj sjednici potpuno blokirala Milanu Bandiću mogućnost ikakvog uplitanja u Holding. Bandić kao predsjednik Skupštine neće više moći sam vladati Skupštinom koju on, obzirom da se nije ni pojavio ni oglasio, ne priznaje kao proširenu.

Na skupštini Holdinga je prihvaćen plan poslovanja, ali uz napomenu da se u roku mjesec dana mora ponovno sastati članovi na novoj sjednici.

Predsjednik Uprave Hodlinga Ivo Čović medije je poslije presice izjavio kako će poslovnu 2009. godinu završiti sa minimalnom dobiti od milijun kuna.

– Želim izraziti nadu će skupština društva da Holding bude uspješniji, da nastavimo proces preoblikovanja i da pojedina pitanja kao nedovoljno dobra riješimo – rekao je Ivo Čović, predsjednik Uprave Holdinga.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem izjavio je kako je završena pravna bitka između Skupštine i Gradske uprave.

– Žao mi je što je potreošeno nekoliko mjeseci  vremena, umjesto da je Uprava imala vremena posložiti dobar plan poslovanja. Imali smo nekoliko zamjerki – rekao je Boris Šprem.

Dodao je kako se u roku od mjesec do dva se moraju odrediti odnosi Poglavarstva i Holdinga.

– Žao mi je što nije bilo predsjednika Skupštine Milana Bandića. Zbog tih nesklađenih odnosa, mi danas imamo nezadovoljavajuće stanje – rekao je Šprem.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SASTANKA SKUPŠTINE