Sljemenska žičara neće biti u pogonu do srijede, 15. lipnja

Zbog druge faze radova na dodatnom smanjenju buke sljemenske žičare, kao i zbog provođenja zakonom propisanih vježbi HGSS-a te redovnog servisnog pregleda.

Zbog ranije najavljene druge faze radova na dodatnom smanjenju buke sljemenske žičare, kao i zbog provođenja zakonom propisanih vježbi HGSS-a te redovnog servisnog pregleda, žičara neće biti u pogonu od ponedjeljka, 13. lipnja, do srijede, 15. lipnja.

Druga, odnosno završna faza dodatnog smanjenja buke obuhvaća oblaganje kutne građevine izolacijskim materijalima, a očekuje se kako će se radovi nastaviti još dodatnih tjedan dana nakon puštanja žičare u rad, no oni neće utjecati na njeno prometovanje.

Vježba HGSS-a obavezna je aktivnost koja se provodi radi podizanja spremnosti u slučaju potrebe za spašavanjem putnika iz gondola s visine.

Redovni servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan je sukladno važećem pravilniku, a s ciljem kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare.

Sve navedene aktivnosti usklađene su kako bi se minimalno utjecalo na redovan rad žičare, koja će za posjetitelje ponovno biti otvorena od četvrtka, 16. lipnja.