Rezultati upisa u dječje vrtiće danas iza 15 sati

Ove bi godine navodno 2.000 djece moglo ostati neupisano?

Ilustracija

Ovogodišnji rezultati upisa u dječje vrtiće trebali su biti objavljeni na mrežnim stranicama svih vrtića još u srijedu, 8. lipnja, no rok je u zadnji tren pomaknut na danas, 10. lipnja. Iz Grada su poručili kako su rok odlučili produljiti zbog završne obrade zaprimljenih zahtjeva. Izazvalo je to veliko nezadovoljstvo među roditeljima koji strepe hoće li im dijete u rujnu krenuti u vrtić.

Podsjetimo, prošle je godine oko 2.700 djece ostalo neupisano, dok bi ove godine taj broj mogao biti puno veći.

Prijava je ove godine bilo oko 9.000, među kojima su i djeca iz obitelji izbjeglica iz Ukrajine, djeca čiji su roditelji izgubili pravo na mjeru roditelj-odgojitelj, a ove godine se ide i na poštivanje Državnog pedagoškog standarda, odnosno upisivat će se manje djece po odgojnim skupinama, objasnili su iz Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.

Na društvenim mrežama, odnosno u Facebook grupama roditelja vrtićanaca pojavile su informacije kako su neke od njih već zvali iz vrtića kako bi ih obavijestili da su im djeca ostala neupisana.

Rezultati upisa bit će objavljeni danas u 15.00 sati, a iz Grada su najavili konferenciju za medije u 15.30 na kojoj će zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec dati izjavu.