Slavite na Kvaternikovom trgu Dan ljudskih prava

Autor: T.M. 12/9/2012 11:44

Otvorena medijska grupacija poziva na kulturno-umjetnički program povodom proslave Međunarodnog dana ljudskih prava, u sklopu koje će se održati premijerna projekcija pet kratkih dokumentarnih filmova o nacionalnim manjinama. Proslava će se održati u nedjelju, 9. prosinca, na Kvaternikovom trgu s početkom u 15 sati. 

Poznati osječki radijski voditelj i tamburaški glazbenik Željko Lončarić osigurat će dobru atmosferu uz nezaobilazan čardaš Mađarske kulturne udruge ‘Pélmonostor’, trubače KUD-a Romska duša, kola Srpskog kulturno-umjetničkog društva ‘Sveti Sava’ iz Tenje i Češke besede iz Zagreba te popularnu kanconu uz prezentaciju Talijanske unije.

Drukčiji pogled na pripadnike nacionalnih manjina i njihovu svakodnevicu donijet će slavonski srednjoškolci, koji su autori pet kratkih dokumentarnih filmova.

Nagrade autorima kratkih dokumentarnih filmova o nacionalnim manjinama, u izradi zagrebačke umjetnice Sandre Grabovac, dodijelit će, uz predstavnike Grada Zagreba i Grada Osijeka, glumica ZKM-a Barbara Prpić, glumica Csilla Barath Bastaić i Ivona Juka, redateljica i članica OMG-a