Skupština: Baturić je lagao za vrtić u Klari

Jadranko Baturić

Autor: 3/9/2012 14:07

Gradski zastupnici burno su reagirali na izjavu Jadranka Baturića, predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad, kako se zbog odbijenice skupštinskog odbora neće graditi vrtić u Svetoj Klari. Baturić je izjavio kako je Vijeće planiralo graditi vrtić uz Sisačku cestu, no da je to odbio skupštinski odbor.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Danira Bilić (HDZ)– Skupštinski odbor je procijenio da ta lokacija ne zadovoljava uvjete za izgradnju vrtića i sada Vijeće četvrti mora tražiti nove modele. Nažalost to je tako, iako smo imali najbolje namjere za izgradnju – izjavio je prije nekoliko dana Baturić.

Kutlić: Čista je laž da smo odbili izgradnju vrtića

Ovakva izjava razljutila je zastupnike koji optužuju Baturića da svoju nesposobnost prebacuje na njih. Da nikakav prijedlog nije došao na Skupštinu, potvrdila nam je i Danira Bilić, predsjednica skupštinskog Odbora za obrazovanje i šport.

– Tajnica odbora provjerila je sve materijale te sa sigurnošću mogu kazati kako nikakav prijedlog nije došao, ne samo na Odbor za obrazovanje i šport, već na niti jedan drugi odbor – rekla je Danira Bilić koja je ujedno i članica skupštinskog Odbora za prostorno uređenje.

Puno žešći u osudi Baturića bio je Goran Kutlić (SDP), član Odbora za obrazovanje i šport, koji je kazao kako je riječ o laži i manipulaciji građana i medija od strane predsjednika Vijeća gradske četvrti. Kutlić je istaknuo kako je riječ o pokušaju Baturića da vlastitu odgovornost za nerealizaciju planova prebaci na Gradsku skupštinu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Goran Kutlić iz SDP-aCijeli problem oko izgradnje dječjeg vrtića traje već neko vrijeme. Baturić je početkom godine najavljivao kako će se vrtić graditi vrlo brzo te da su odabrane dvije lokacije. Jedna bi bio kod ulice Luje Naletilića, a druga na Sisačkoj ceste. No, kod odabira lokacije vijećnici iz Novog Zagreba zapad očito da nisu vodili računa o namjeni zemljišta.

Naime, kada se pogleda u Generalni urbanistički plan (GUP) može se vidjeti da navedene lokacije nisu namijenjene za gradnju takvih objekata. Kako bi se ondje mogao graditi vrtić, morao bi se promijeniti GUP, što je dugotrajan proces.

Bilić: Treba donijeti mrežu

Kako nam je rekla Danira Bilić, u rješavanju ovakvih problema pomoglo bi donošenje mreže dječjih vrtića. Uloga mreže ne bi trebala biti samo povezivanje i upravljanje postojećim vrtićima, već bi se pomoću nje moglo vidjeti gdje vrtići nedostaju te na kojim se lokacijama planiraju graditi.

– Tada bi se prilikom donošenja prostornih planova rezervirale lokacije – objasnila je Danira Bilić.