ZELENI PAK: KHL Zagreb u borbi protiv dopinga

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 3/9/2012 14:13

Iako se ovih dana, kad se priča o hokeju, najviše priča o Medveščaku, u Zagrebu osim Medvjeda postoje još dva kluba, a to su KHL Zagreb i Mladost.

Baš Zagreb već treću godinu na klizalištu Velesajam organizira treći turnir ”Zeleni pak” za djecu do 12 godina, a glavni cilj turnira je promicanje sporta bez dopinga.

– Koncept je zamišljen da se djeci u najranijoj dobi ukaže potreba borbe protiv dopinga, odnosno ne uzimanje stimulativnih sredstava. Znamo da svi sportaši nisu imuni na doping i zato postoji svjetska organizacija protiv dopinga koja se bavi tim problemom. Mi, kao KHL Zagreb, smo se uključili u borbu protiv dopinga i zato se i održava ovaj turnir – rekao nam je organizator turnira i tehniko mlađih kadeta Hrvoje Joja.

-.-prtsc JabukaTV-.-Zanimljivost turnira je i da se igra zelenim pakom, a ne crnim, kojim se inače igra hokej.

– Kako se turnir zove ”Zeleni pak” tako se i igra s pakom zelene boje koji ima iste specifikacije kao i crni pak. Zelena boja inače je simbol čistoće i na taj način se još više pokušava dati na značaju borbi protiv nedopuštenih sredstava – objašnjava nam Joja.

Na turniru nastupa osam momčadi, od toga su tri domaće, tri iz Slovenije te po jedna iz Srbije i Češke.

– Uz naše ekipe dolaze nam Olimpija, Maribor i Celje iz Slovenije, iz Srbije nam dolazi NS Stars, a i iz Češke Trinec – kazao nam je.

Turnir počinje danas u 17.30 sati, a otvaraju ga Zagreb i Mladost, a završava u nedjelju u 15.30 sati. Iako će djeca koja igraju turnir željeti na kraju podignuti pehar, ipak je glavna misao vodilja borba protiv dopinga.

– Glavna misao vodilja je antidoping, a unutar turnira ćemo imati poseban korner na kojem će se održavati predavanja protiv dopinga. Naravno, sportski je očekivati pobjede i u svaku utakmicu ući da bi dali sve od sebe, ali s dozvoljenim sredstvima – za kraj će Hrvoje Joja.