Jasen Mesić došao u 6 ujutro Bandiću u inspekciju

Autor:: Filip Kordić, Autor:: Martina Mitak 12/15/2009 8:55

– Poučen prošlogodišnjim iskustvom došao sam kako bi provjerio da su ove godine prioriteti čišćenje cesta i nadožnjaka, a ne sportskih terena po kojima jogira gradonačelnik Bandić – rekao je jutros u šest sati HDZ-ov gradski šef Jasen Mesić na obilasku zimske službe zagrebačkih cesta.

Mesić je tako iznenadio dolaskom i medije, ali i Milana Bandića koji je tako osjetio kako to izgleda kada mu se izvede diverzija.

No, gradonačelnik na godišnjem nije se dao smesti. Bandić je sa suradnicima ovom prilikom zaposlenike Zimske službe počastio odojkom te pićima. Jasen Mesić sa svojom pratnjom, cijelo je vrijeme ‘provjeravao’ kako gradonačelnik provodi svoj godišnji odmor.

– Samo sam došao da vas pozdravim, tradicija nalaže da se nakon prvog snijega okupimo na zajedničkom doručku. Dok god sam ja gradonačelnik, tako će i biti. Vama čestitam na dobro obavljenom poslu – izjavio je gradonačelnik Bandić.

– Trenutno se nalazimo u trećem stupnju pripravnosti. Jučer je na ceste posipano 400 tona soli. Sljemenska je cesta od jutra tretirana te je sada potpuno čista. Nema zastoja na autobusnim linijama – izjavio je Hasan Džombić, voditelj Zimske službe Zagrebačkih cesta.

– Dosad niti jednom nismo zakazali, unatoč raznim medijskim spekulacijama. Jučer je bio mali snijeg, no spremni smo i na puno teže uvjete – pohvalio se Srećko Vučković, direktor Zagrebačkih cesta.