Školarci naselja Odra više neće morati putovati u školu

Autori: Margarita Weisz, FOTO: Jabuka Tv 9/6/2016 13:01

Prvi dan škole za učenike i profesore u naselju Odra veliki je dan. Nakon gotovo dvije godine više se ne moraju voziti školskim autobusima iz naselja Odra do škole na Kajzerici. Napokon su dočekali školu u svom naselju. Izvedeni su radovi rekonstrukcije i nadogradnje zgrade te je škola bogatija za sedam novih učionica na katu.

– Škola ima 350 učenika, 16 razrednih odjeljenja. Imamo sve veći broj učenika, iduće godine ćemo vjerojatno doći do 400 učenika – rekao je ravnatelj Osnovne škole Odra Vatroslav Gabrić.

Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa školska dvorana još nije gotova, a planirana izgradnja je 2018. godine.

– Do tada ćemo se snaći. Tjelesni ćemo imati u razredima, ali to nama nije nikakav problem. Mi smo čekali 40 godina pa možemo pričekati još jednu godinu – objašnjava ravnatelj Gabrić.

Roditelji nisu skrivali oduševljenji što njihovi školarci više neće morati putovati do škole.

– Djeca su svaki dan morala putovati do Kajzerice, to je bila zamjenska škola. Danas smo svi oduševljeni što ćemo napokon u svom mjestu ići u svoju školu – istaknuo je roditelj troje djece Jurica Predović.

Produženi boravak organiziran je za učenike do 3. razreda, a sve učionice opremljene su projektorima, pametnim pločama i računalima. Gradonačelnik Milan Bandić ovom prigodom najavio je i početak gradnje vrtića u Klari.

– Imali smo već tri sastanka s Kaptolom te smo dogovorili kako ćemo dobiti 10 tisuća kvadrata u Klari za zemlju u Španskom gdje će se graditi crkva. Iduće godine počet ćemo projektirati i graditi vrtić u Klari – zaključio je gradonačelnik.