Raskrižje Karažnik-Dubravica ugrožava sigurnost djece na putu do škole

Autor: Matea Knezović FOTO: PrtScr JabukaTV 9/2/2016 19:48

Raskrižje ulica Karažnik i Dubravica u Gradskoj četvrti Podsused-Vrapče iz sigurnosnih razloga vapi za preuređenjem. Unatoč nastojanjima stanovnika ovog dijela Grada Zagreba koji već četiri godine ukazuju na ovaj problem, rješenje još uvijek nije na vidiku. 

– Ono što mi tražimo kao VMO i ja kao predsjednica jest da se pristupi rješenju ovog križanja i da se osigura nogostup cijelom Ulicom Karažnik. Problem je što su se počele podizati visoke zgrade, pa djeca nemaju siguran pristup školi. Ovo raskrižje je u neposrednoj blizini škole – rekla je Petra Radić, predsjednica VMO Gornji Stenjevec. 

Osnovna škola Dragutina Domjanića broji oko 1 000 učenika, a samo ove školse godine upisano je čak 6 prvih razreda. 

– Veliki problem jest i mimoilaženje dvaju automobila na raskrižju. Naime, jedna kuća se nalazi na samom uglu ceste i dva automobila se jedva mimoilaze, a dijete ne može samo proći. Ljudi su prisiljeni sami voziti svoju djecu u školu jer se naprosto boje za njihovu sigurnost. Ovim problemom već duže vrijeme bavi se i gradski zastupnik Tomislav Stojak. 

– Radi se o vrlo opasnom raskrižju i samim boravkom ovdje na 5 minuta vidite koliko je prometno, koliko je opasno za pješake, ali i za ljude u automobilima. Ono što sam tražio od Grada Zagreba jest da se konačno pristupi rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te da se otkupi kuća na raskrižju. Na taj način bi se konačno mogla proširiti cesta, napraviti nogostup i djeca bi sigurnije mogla doći do škole. 

Na sreću do sada se na ovom križanju nije dogodila ni jedna veća nesreća, ali nadamo se da ne trebamo čekati da se ona dogodi kako bi konačno shvatili važnost ovog problema.