Sindikat Čistoće osudio slanje radnika i kamiona za pranje ulica na zastupnike na Markovom trgu

Markov trg inače se, kažu, pere uvijek isključivo u III smjeni, dakle, u noćnim satima.

Foto: Facebook / Tomislav Stojak

Kamioni Čistoće danas su se pojavili na Trgu svetog Marka oko 11:30, u trenutku kad su ondje oporbeni zastupnici pratili 33. sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba.

Radnici Čistoće priznali su da inače u to vrijeme ne peru šmrkovima ovu lokaciju, kao i da im je naredba da se upute baš na Gornji grad stigla nenadano.

Zastupnici smatraju da ih se tako pokušalo rastjerati, no oni su ipak ostali na poziciji, a Sindikat Čistoće osudio je ovaj potez vladajućih. Njihov dopis koji potpisuje glavni sindikalni povjerenik Zdravko Stoilković, a koji je poslan na adresu voditelja podružnice Čistoća prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na dopis od 06.02.2020. u kojem smo Vas upozorili na neprimjereno izlaganje radnika i vozača Čistoće osudi javnosti i gnjevu građana okupljenih na Trgu Bana Jelačića dana 01.02.2020. u vrijeme trajanja najavljenog i legalnog javnog okupljanja, koji je ometan aktivnostima čišćenja Trga, sličan scenarij ponovljen je i danas na Markovom trgu.

Danas su brojni mediji uživo svjedočili aktivnostima naših radnika na čišćenju i pranju Markova trga u vrijeme održavanja sjednice Gradske skupštine na navedenom prostoru, čime su ometali rad zastupnika. Reakcije gradskih zastupnika i medija dovoljno govore o neprimjerenosti postupaka odgovornih, koji nedužne radnike šalju i izlažu gnjevu javnosti.
Zasigurno nije potrebno posebno naglašavati da je Čistoća osnovana upravo da služi potrebama Grada i njegovih stanovnika, a nikako da bude servis skupina i pojedinaca koji trenutno obnašaju vlast i njihovim partikularnim interesima, a na štetu javnog interesa i dobrobiti naših radnika.

Ovo posebno iznosimo stoga jer je opće poznato da se Markov trg pere uvijek isključivo u III smjeni, dakle, u noćnim satima.

U cilju zaštite integriteta svih radnika Čistoće, molimo Vas da konačno zaštitite naše radnike i spriječite ovakve nemile događaje i postupke pojedinaca koji na njihovu štetu donose odluke i izdaju naloge koji su protivni interesima cjelokupnog društva.

Također, tražimo od Vas da utvrdite odgovornost osoba koje stoje iza ovakvih odluka i nanose nepopravljivu štetu ugledu našeg Društva kako se ovakvi nemili incidenti više ne bi ponavljali.”