Šimurina: Najgore je što će građani ispaštati

Autor:: Tanja Molvarec 7/7/2010 10:41

Najavljeni prijedlog rebalansa koji bi uključivao najviše rezanja na mjesnoj samoupravi uzdrmao je predsjednike Vijeća gradskih četvrti koji se boje da će se sada uz ionako mala novčana sredstva, morati odreći nekih planiranih akcija.

Stjepan Marković-.--.-– Visina rebalansa je velika. Nije to dobro jer će građani biti oštećeni. Vidjet ćemo sada na sjednici Vijeća što se može napraviti i kako dalje. U svakom slučaju zabrinut sam jer nije riječ o malo novaca – kazao je Marijan Oljica, predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad koje je prije na raspolaganju imalo 9, 15 milijuna, a sa novim prijedlogom rebalansa raspolagat će sa tek 6, 95 milijuna.

Ništa bolje nije prošla ni gradska četvrt Gornji grad- Medveščak kojem prijeti približno jednako rezanje raspoloživih sredstava.

– Ne znam što bih rekao. Prošle godine su nam propali radovi u vrijednosti od tri milijuna kuna. Pitanje je sada da li ćemo uopće išta moći odraditi. Riječ je o totalnoj blokadi. Što je najgore, građani će ispaštati. Nije u redu i što se nejednako krešu sredstva. Možda je trebalo onim četvrtima koji su poput naše izgubili novce na propale radove, ipak manje oduzeti – kazao je Luka Šimurina, predsjednik četvrti Gornji grad.