Servis Moj-eRačun sudionik najveće tech konferencije na svijetu – Web Summita 2017.

Jesen je za IT industriju najvažnije doba godine, budući da je od 2009. godine u znaku najveće tech konferencije na svijetu - Web Summita

Web Summit jedino je mjesto na svijetu gdje se tech start up-ovi i male agencije susreću na jednom mjestu s najuspješnijim direktorima i menadžerima najvećih svjetskih IT kompanija, bankarima i investicijskim kućama. Ove godine Web Summit, koji se održava u Lisabonu od 06. do 9. studenog ugostit će više od 60.000 sudionika iz više od 160 zemalja,
a među malobrojnima iz Hrvatske koji su osigurali svoje mjesto tamo je servis Moj-eRačun, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna.

– Mi nismo klasični start up jer je ta faza odavno iza nas, budući da brojimo više od 35.000 aktivnih korisnika i da smo iz nule stvorili tržište, ne samo eRačuna, nego i drugih oblika elektroničkih dokumenata u Hrvatskoj. No, svakako nam je čast da smo u tih dva posto prijavljenih IT kompanija koje su dobili priliku prezentirati svoje ideje najvećim umovima današnjice i vidimo to kao važan korak u daljnjem razvoju našeg poslovanja koje je sada primarno usmjereno na širenje u Europu – istaknuo je Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun.

Ovogodišnji Web Summit, osim što je privukao najveći broj sudionika, zasigurno će biti upamćen i kao najveći do sada; među više od tisuću predavača bit će osam predsjednika, šest dobitnika Nobelove nagrade, 101 tech direktor, 12 urednika najvećih svjetskih medija, deseci ministara iz različitih zemalja svijeta, olimpijski pobjednici i brojni drugi sudionici koji sudjeluju u kreiranju ekonomskog i političkog mišljenja.

– Sama činjenica da nam je omogućeno pokazati naš know-how pred ljudima koji su sama krema IT sektora nam daje potvrdu da sve ovo što radimo proteklih godina itekako ima smisla. Možda upravo naš primjer pokaže mladim IT-evcima u Hrvatskoj da sreću ne moraju tražiti vani, da se s dobrom idejom može uspjeti i ovdje. Zapravo, možda bi još bolja poruka bila da ne dozvolimo odljev mozgova, nego da ideje tih mozgova postanu glavni hrvatski izvozni proizvod – zaključio je Emer.