SDP: Poslati ćemo prijedlog proračuna na doradu

11/19/2009 17:07

Gradska organizacija SDP-a neće na idućoj sjednici skupštine dignuti ruku za izglasavanje prvog prijedloga proračuna za iduću godinu, potvrdilo nam je nekoliko zagrebačkih SDP-ovaca. Kako su rekli, oni će ga poslati na doradu i tražiti plan uštede za 300 milijuna kuna.

Podsjetimo, prijedlog proračuna za iduću godinu iznosi 7,5 milijardi kuna, no u SDP-u smatraju kako bi realni iznos proračuna trebao iznositi 7,2 milijardi kuna.

Tin Banić-.--.-Slavko Kojić (SDP) 'kopa blago'– Nema veze što je proračun od Bandićeve ekipe. Mi ne gledamo čiji je proračun, već kakav je proračun, tj. koliko. Mislimo da će prihodi ove godine biti oko 7,2 milijardi kuna i da se stoga treba napraviti plan uštede upravo te razlike između prijedloga i plana realizacije – rekao nam je jedan SDP-ovac.

Njegov drugi kolega tvrdi da pomaka u prijedlogu ima, ali da u njegovoj stranci smatraju da se može još više naći mjesta za uštedu.

– Biti će to sve super – dodao je na kraju.

Protiv proračuna će glasati i u HDZ-u, najavljuje Jasen Mesić. On misli da se proračun može smanjiti i za više od 300 milijuna kuna.

– Siguran sam da se može uštedjeti oko 400 milijuna kuna. Mislim da nema pomaka u prijedlogu proračuna, već je sve na tragu rebalansa aktualnog proračuna. A, posebno me brine što nije pojačani poticaji za rast malog gospodarstva u 2010. godini kada se očekuje ekonomska stangacija – rekao nam je Jasen Mesić.