SDP na idućem gradskom odboru raspravlja o Čoviću

Ivan Tolić

Autor: Sanjin Španović 9/16/2010 10:47

Holding je jedini mehanizam kroz koji SDP može pokazati svoju politiku. A tamo SDP nema svoju kontrolu, svojevrsni je zaključak jučerašnjeg gradskog odbora SDP-a koji se osvrnuo na aktualnu političku situaciju u Zagrebu. Neki sudionici sastanka ispričali su nam kako se o Holdingu pričalo konstruktivno, a Davor Bernardić, predsjednik gradskog SDP-a obećao je kako će na iduću sjednicu gradskog odbora stranke staviti i funkcioniranje Holdinga kao točku dnevnog reda.

-.-Antonio Bronic/ PIXSELL-.-– To će biti zapravo rasprava o Ivi Čoviću kojeg je čak i Bernardić kritizirao – rekao nam je jedan od članova gradskog odbora koji je bio na sastanku.

Član Skupštine Holdinga Jurica Meić, doznajemo od naših sugovornika, osvrnuo se na posljednje događaje u NO Holdinga.

Čović priznao kako nema plan B ako kredit neće biti odobren

– Jurica je rekao kako bilo gdje NO pošalje Skupštini društva onakav izvještaj o poslovanju da Uprava mora dati najmanje mandate na raspolaganje. No, i on i svi ostali složili su se kako je činjenica da je Uprava Holdinga formalno potvrđena tek prije sedam tjedana pa neki nemaju dovoljno prostora za djelovanje – rekao nam je naš ”insajder” koji je dodao kako je zaključak da se svi u Upravi Holdinga moraju pokrenuti i početi raditi punom parom.

Upravo takvo slično pitanje postavila je jučer kolegica iz Business.hr-a Ivi Čoviću na konferenciji za medije. Upitala ga je misli li da je odbijanje kredita neka poruka njemu. Čović je rekao da on to tako ne smatra.

– Nije to takva poruka bila – govori nam jedan od člana Predsjedništva gradskog SDP-a:

– Skupština Holdinga nije željela ići kontra NO Holdinga koji je napravio zaista stručan elaborat. Problem je to što je Čović priznao kako nema plan B ako kredit zaista neće biti odobren. Tu me je podsjetio na Jadranku Kosor koja isto nema plan B ponekada, a to i u politici i gospodarstvu moramo uvijek imati – dodao je naš sugovornik koji ipak vjeruje da se Ivo Čović još uvijek može probuditi.