SDP izbacuje Davora Jelavića i Zvonimira Šostara

DAvor Jelavić i Milan Bandić

11/20/2009 22:01

Davor Jelavić i Zvonimir Šostar biti će izbačeni iz SDP-a zbog potpore i pomaganja Milanu Bandiću u njegovoj kampanji.

Iako to nisu htjeli izravno potvrditi, SDP-ovci Ivo Jelušić, Boris Šprem i Jurica Meić osudili su njegovo ponašanje i najavili kako će se stranka time baviti nakon izbora.

– U ovom trenu najvažnija je potpora SDP-a predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću, a kada za to dođe vrijeme, u stranci će se ocijeniti tko je za koga koliko radio. Ponašanje Zvonimira Šostara koji je za vrijeme radnoga vremena skupljao potpise za Milana Bandića apsolutno osuđujem – izjavio je Ivo Jelušić, dodavši kako stranački neposluh neće biti toleriran.

No, u SDP-u su molili da se o takvim stvarima ne priča do kraja kampanje, već su pažnju odlučili preokrenuti na jednog člana Foruma mladih SDP-a, koji je sam uspio skupiti 800 potpisa za Ivu Jospiovića.

– Riječ je o našem stranačkom kandidatu iz Trnskog koji je najavio da će sam prikupiti 1000 potpisa. Uspio ih je prikupiti 800, što je za svaku pohvalu – dodao je Jelušić.

Jedan nam je SDP-ovac u neslužbenom razgovoru rekao da će taj mladić biti nagrađen, kao što će biti ‘nagrađeni’ i Jelavić i Šostar.