Medvjedi trijumfirali nad bečkim Capitalsima

Autor: Boris Matijašević 11/20/2009 22:33

Napokon velika pobjeda! U 24. kolu EBEL lige Medveščak je u Domu sportova svladao favorizirane Vienna Capitalse, trećeplasiranu momčad lige sa 4:2 (1:1, 1:1, 2:0). Pogotke za Medveščak postigli su Guidarelli (2), Smith i Fox. U vrlo dinamičnoj i zanimljivoj utakmici odluka je pala u posljednjoj trećini. Prvo je Guidarelli postigao pogodak za 3:2 u trenutku dok je Medveščak koristio prednost igrača više. Pred sam kraj utakmice gostujući trener iz igre je izvadio vratara kako bi dobio igrača više u polju. No, ‘medvjedi’ su presjekli akciju Bečana i Fox je pogodio prazna vrata. Veliko slavlje u ‘ledenoj’ moglo je početi.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

– Kako ne bih bio sretan?! Presretan sam! Odigrali smo pravu mušku utakmicu, u visokom tempu od početka do kraja. Ovaj put nas je i sreća pomazila. Vratila nam je za toliko toga u prijašnjim utakmicama – u jednom je dahu ispalio sportski direktor Medveščaka Damir Gojanović.

A sreća je stvarno bila u ‘ledenoj’ i na ovoj utakmici navijala za ‘medvjede’. No, nije im ništa poklonila, sve su sami zaslužili. Nakon što su u par navrata pogodili vratnicu, među uvijek vjerne i bučne navijače se pomalo počeo uvlačiti strah. Fortuna se ipak osmjehnula zagrebačkim ‘oklopnicima’ koji su priredili veliko slavlje svojim obožavateljima.

Ovom pobjedom Medveščak je zadržao osmo mjesto na tablici, posljednje koje vodi u doigravanje. Obzirom da je njihov izravni konkurent, ljubljanska Olimpija sa 5:1 poražena na gostovanju u Klagenfurtu, razlika između ‘medvjeda’ i ‘zmajčeka’ opet je tri boda. U sljedećem kolu Medveščak gostuje u Villachu, a nakon toga u Zagreb dolazi upravo Olimpija.