Saznajte kako napraviti kremu ili balzam u Brdovcu

Autor:: N.I. 12/7/2009 9:21

Udruga mladih iz Brdovca Vrišteće brdo organizira  radionicu prirodne kozmetike u četvrtak, 10.prosinca 2009. od 17.00 do 19.00 sati u Društvenom domu Prudnice.

Cilj radionice je upozoriti na opasne sastojnke u kozmetičkim proizvodima, te ukazati na mogućnost proizvodnje prirodne kozmetike.

Većina kozmetičkih proizvoda koristi kao bazu naftne derivate, parafin i vazelin koji su najčešći. Uz naftne derivate postoji i velika količina konzervansa. Formaldehid koji je jedan od najopasnijih konzervansa, karcinogena tvar, postoji u gotovo svakom kozmetičkom proizvodu za njegu kože. Dugotrajnom upotrebom može izazvati neželjene reakcije na koži. -.-www.seebiz.eu-.-

Prirodna kozmetika sadrži tvari koje su po sastavu vrlo slične samoj koži. Biljna i eterična ulja koja se koriste u prirodnoj kozmetici prolaze kroz slojeve kože, njeguju je i hrane.

Prijave za radionicu su obaveze jer je broj sudionika ograničen. Za sve dodatne informacije, kao i za prijave, molimo zovite na broj 091 354 07 11 ili na vristece.brdo@gmail.com.