SANDRO SUKNO: ‘Potpora koju smo dobili od navijača osnažila nas je da dođemo do vrha’

Nekoliko tisuća navijača, svih dobnih skupina, ovacijama su dočekali nove svjetske prvake u vaterpolu

Nakon deset godina zlatna, medalja sa Svjetskog prvenstva u vaterpolu, vratila se u Hrvatsku.

– Postignuti rezultati nagrada su stručnom stožeru, a pogotovo izborniku Ivici Tucaku, koji je jako dobro radio te igračima koji su ga pratili ali i Hrvatskom vaterpolo savezu. Oni su sinergija uspješnog timskog rada – istaknuo je Ratko Rudić, bivši izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Dočeku, za zlatne Barakude, na glavnom zagrebačkom trgu prisustvovalo je nekoliko tisuća vjernih navijača. Dojmovi naših reprezentativaca još se nisu slegli.

– Tek sad postajemo svjesni koliko smo velik rezultat ostvarili. Ovakav doček s ovim divnim ljudima stvarno su nam najveća nagrada za sve ono što smo napravili i iznimno smo ponosni na svaku minutu koju smo pokazali u Budimpešti – izjavio je vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije Marko Bijač.

– Dobili smo sve momčadi koje su trenutno na samom svjetskom vrhu, kao što su Italija, Srbija i ovogodišnji domaćin Mađarska. Nije bilo lako, ponosni smo na svoju igru, a potpora koju smo dobivali sa svih strana osnažila nas je da guramo dalje – dodao je kapetan Sandro Sukno.

Trenutni svjetski prvaci imaju malo prostora za odmor, jer već kroz nekoliko tjedana kreću s pripremama za novu sezonu.

– Do 10. rujna imamo pauzu. Malo ćemo se odmoriti. Pokušat ću se malo odmaknuti od bazena, a onda ponovo slijede treninzi – zaključio je Bijač.

Njihova pobjeda pomaže osnaživanju sporta, kao što je vaterpolo, u ostatku Hrvatske. To najbolje zna osvajačica brojnih zlatnih medalji koja je došla podržati nove svjetske prvake.

– Ostvarivanje ovakvih rezultata predstavlja poticaje za mlađe generacije. Sad imaju nekoga na koga se mogu ugledati. Naša vaterpolska tradicija, pogotovo u Dubrovniku, stvarno je jaka pa se nadam da će i ostalim gradovima, kao što je Vukovar, koji je sad dobio novi bazen, također zaživjeti – rekla je državna tajnica za sport Janica Kostelić.