LJETNI PROGRAM: Radovi u zapadnom dijelu Zagreba

Rano jutros zagrebački je gradonačelnik pustio u promet 900 metara dugu dionicu Ulice Jankomir, te otvorio radove na Aleji Bologni

U sklopu ljetnog programa popravaka zagrebačkih prometnica završeni su radovi vrijedni 2 100 000 kuna bez PDV-a kojima je uređena Ulica Jankomir. Radovi na dionici dugoj 900 metara završeni su dan prije roka.

– Rezali smo stari asfalt, a potom smo ugradili dva sloja novog asfalta, ukupno 2100 tona. Zamijenili smo kanalske poklopce i slivničke rešetke. Iscrtali smo i horizontalnu signalizaciju, uključujući i rotor na raskrižju Jankomirske i Ljubljanske- uputio je Josip Turković, savjetnik direktora za tehničke poslove Zagrebačkih cesta.

A radovi na Jankomiru nisu jedini radovi u zapadnom djelu Zagreba, naime rano jutros otvoreni su radovi na Aleji Bologna kod križanja s ulicom Prigornica. Radovi su vrijedni 800 000 kuna bez PDV-a.

– U dužini od 500 metara izvršit ćemo rezanje starog asfalta, izmijenit ćemo stare kanalske poklopce, obnovit ćemo prometnu signalizaciju. Radovi će trajati četiri dana. U petak planiramo pustiti ulicu u promet- kaže Turković iz Zagrebačkih cesta.

Radove je otvorio zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, kojeg su na terenu dočekali stanovnici ovog dijela grada s inicijativom da se asfaltira 700 metara ulice Prigornica. Tako bi po završetku radova na Aleji Bologna, prema najavi gradonačelnika, trebalo početi radovi asfaltiranja u spomenutoj ulici.