Sajam Medicina i tehnika i Dentex na velesajmu

Sajam Medicina i tehnika i Dentex

5/11/2010 15:08

Od 13. do 15. svibnja 2010. godine na Zagrebačkom velesajmu pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske održavaju se: 

Medicina i tehnika – 38. međunarodni sajam medicine, rehabilitacijske i laboratorijske opreme i farmacije i

DENTEX – međunarodni sajam dentalne medicine. 

Medicina i tehnika

Najugledniji specijalizirani stručni sajam duge tradicije, svake godine u svibnju okuplja značajna imena iz područja medicine, farmacije, analitike i rehabilitacije. 

Tematske cjeline ovogodišnjeg sajma :

CroMed – medicinski uređaji, pribor, oprema prostora i usluge, informatička podrška

CroLab – analitika, laboratorijski aparati, oprema, potrošni materijal i pribor, dijagnostika

CroPharm – farmacija

CroReha – rehabilitacija i program za starije osobe

Posebno izdvajamo CroRescue – 8. međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći iz Hrvatske i inozemstva, održava pod pokroviteljstvom Grada Zagrebau suorganizaciji s Regionalnim središtem za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa iz Divulja.

U sklopu natjecanja Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Zagreb, izvest će pokaznu vježbu brze evakuacije unesrećene osobe s visokog objekta / krova zgrade sistemom ‘Tyrolian traverse’. 

Sajam prati kvalitetan i sadržajan program sastavljen od stručnih skupova, kongresa, okruglih stolova, simpozija koji uz izložbeni dio, čini MEDICINU I TEHNIKU referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Više na: http://www.zv.hr/sajmovi/210/strucno_hr.html 

 
Dentex 

Po prvi put u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine održat će se Međunarodni sajam dentalne medicine.

DENTEX 2010 okupit će na jednom mjestu sve najznačajnije proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućiti njihovu  neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga.

Hrvatska komora dentalne medicine svojim članovima  posjet sajmu vrednuje s 2 boda. 

Raznolik i kvalitetan program stručnih skupova i događanja , od kojih su mnoga danas već tradicionalno mjesto razmjene iskustava stručnjaka iz zemlje i svijeta, uvelike podižu znanstvenu, stručnu i edukacijsku razinu sajma u cjelini. 

 
POSEBNO IZDVAJAMO:  

ZANIMLJIVOSTI ZA POSJETITELJE SAJMOVA MEDICINA I TEHNIKA / Dentex:

besplatni opći pregledi, dijagnostika i stručni savjeti

Više na:  http://www.zv.hr/sajmovi/210/posjetitelji_hr.html 
 

Radno vrijeme sajma :     od   10 do 18 sati , subota 10 – 17 sati