Perković: Pred Dragovoljcem je povijesna prilika

Hrvatski dragovoljac

Autor:: Tin Jandrašek 5/11/2010 14:25

Hrvatski dragovoljac se preko noći našao u situaciji mogućeg plasmana u 1. HNL jer je uz Split jedini drugoligaš koji je dobio licencu za najviši rang natjecanja.

Jedini uvjet momčadi iz Sigeta je da ne smiju biti plasirani niže od petog mjesta, ukoliko se žele vratiti na stare prvoligaške staze.

Ove velike i pomalo neočekivane prilike za Crne, svjestan je i predsjednik Dragovoljca Ivica Perković kojeg smo u razgovoru za portal Zagrebancija.com upitali osjeća li već miris Prve HNL.

Perković: Prijašnjih smo se godina opekli

– Teško je na to odgovoriti, jer smo se prijašnjih godina opekli. Ove godine smo stali na loptu i čekat ćemo do kraja, dok i teoretski ne osiguramo plasman u 1. HNL – rekao je Perković.

A raspored do kraja Druge lige ide na ruku Crnima iz Sigeta, jer nakon što obave teže gostovanje u Imotskom, čeka ih Suhopolje na domaćem terenu i Rudeš u gostima, ali ta se utakmica igra također u Sigetu.

– Raspored u sljedeća tri kola nam ide na ruku, jer su teže utakmice iza nas, a mi smo osokoljeni nedavnim rezultatima i dodatno motivirani povijesnom prilikom za Dragovoljac. Mislim da momčad ima karakter i kvalitetu da uspješno pobijedi u ta tri susreta – poručio je Ivica Perković.

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Ivica Perković, predsjednik Hrvatskog dragovoljca Solin u Dugopolju?

U drugoligaškim krugovima dosta je prašine podigla HNS-ova odluka da Solin koji, i u slučaju bolje pozicije od Dragovoljca, neće moći ući u 1. HNL jer njihov stadion ne udovoljava prvoligaškim standardima.

No, ta cijela priča ne bi toliko uzburkala strasti da Solinu potom nije ni odobren zahtjev za igranjem na novom stadionu u Dugopolju koji je svega 10 minuta vožnjom udaljen od Solina.

– I meni je čudna ta odluka, jer je nekim drugim klubovima dopušteno igranje i na udaljenijim stadionima – nastavio je predsjednik Dragovoljca, čiji stadion ugošćuje Rudeš koji nema uvjete.

– Da li je razlog samo stadion ili postoji neka druga prepreka, to ne znam jer je sustav licenciranja povjerljiv, ali ne bi smjelo biti prepreke za Solin koji je uzorit i standardni drugoligaš još od ’91. godine – rekao je Perković kojega su zasmetale neke izjave trenera koji su se protivili davanjem licence Dragovoljcu.

‘Nije korektno da trener komentira licence’ 

– Mislim da se kvazi trener Međimurja ne bi trebao baviti pitanjem licence Dragovoljca za 1. HNL, jer to nije korektno. Treneri bi se trebali baviti trenerskim poslom – komentirao je Perković izjavu trenera Međimurja koji je za Večernji list izjavio kako su čelnici HNS-a na čelu s Markovićem napravili cirkus davši Dragovoljcu licencu.

Lučko: Za nas je Dragovoljac već prvoligaš

A kakav je stav drugog zagrebačkog drugoligaša oko mogućeg Dragovoljčevog povratka u 1. HNL, saznali smo u razgovoru sa glavnim direktorom Lučkog Josipom Zornjakom.

– Dragovoljcu ide sve po planu. Do kraja su još tri kola, ali što se nas tiče, oni su već prvoligaši – kratko je prokomentirao Zornjak za portal Zagrebancija.com.