Rudeš: Protiv Pomorca jurišamo na pobjedu

Lučko i Rudeš

Autor:: Petar Kliškinić 9/1/2010 16:15

Na uvijek teškom i neugodnom terenu u Sinju Rudešani su izgubili rezultatom 2:0. Pomalo i očekivano, jer je poznato kako Uprava sinjskog drugoligaša ima ambiciju ove sezone boriti se za sam vrh natjecanja, a kod kuće gotovo nikad ne gube bodove. Svjestan toga je bio i trener Rudeša, Ivan Knežević, koji je u razgovoru za portal zagrebancija.com prokomentirao igru svoje momčadi u subotnjoj utakmici.

– Prerano smo primili gol. Posljednjih desetak minuta prvog dijela malo smo preuzeli igru, ali jalovo nažalost. Mislim da nismo uspjeli čak ni pogoditi okvir gola. U drugom dijelu opet smo imali igru,  ali bez realizacije,  što je protivnik kaznio i tad smo primili gol. To je bio kraj svega.

Knežević je svjestan kakvih sve problema ima u obrani, a samo dan prije utakmice s Junakom klub je iznenadno napustio ponajbolji igrač Boris Kulić.

Kulić se vratio u Bosnu

– Najveći problem je naše momčadi što imamo samo jednog napadača i taj nam se povrijedio pa nemaš više koga ubaciti “unutra”. Što se tiče Kulića, mislim da se vraća kući u Bosnu zbog obiteljskih problema – rekao je Knežević.

Na žalost po njega i sve navijače Rudeša, ni raspored idućih utakmica im ne ide na ruku.

 

– Imamo jako težak raspored, dolazi nam Pomorac, onda idemo Međimurju pa nam stiže Lučko. Dakle, to su sve kandidati za prvaka. Teško je reći što očekujem, svaki bod koji mi uhvatimo u ovim susretima protiv objektivno jačih suparnika dobro će nam doći. Mi bodove planiramo hvatati nakon ovih utakmica.

Iskusni vratar Tomislav Žuna bio je među boljim pojedincima na utakmici. Kod oba pogotka nije imao izgleda protiv raspoloženih junakovaca, ali se svakako istakao s nekoliko lijepih obrana.

Platili danak neiskustvu

– Protivnik je ušao agresivnije, oni su više htjeli ovu pobjedu danas. Mi smo relativno mlada ekipa i vjerojatno smo zato platili danak neiskustvu. Drugo poluvrijeme kad smo došli sebi ipak je to malo bolje izgledalo.

Ove sezone čak 5 klubova ispada iz Druge lige i moguće je kako Rudeš čeka teška borba za opstanak u ligi. Po riječima Žune, “Rudeš boysi” ne bi trebali strahovati od ispadanja.

– S obzirom da je reorganizacija lige mislim da je ostanak najrealniji, ne treba ništa više. Mislim da ćemo se stacionirati od 5. do 8. mjesta kao i prošle godine. Idući susret? Pomorac je po meni najkvalitetnija ekipa. Malo su lošije ušli u prvenstvo ali sam dojma i dalje da su najbolji u ligi. No, mi se nećemo predati i pred svojim navijačima idemo po pobjedu – optimistično je najavio Rudešov golman utakmicu koja će se odigrati u subotu na stadionu ŠRC Stjepan Spajić s početkom u 17 sati.