Ropkinju (20) prisiljavala na prostituciju

Plakat povodom obilježavanja Dana suzbijanja trgovanja ljudima.

Autor:: Stjepan Marković 3/13/2010 13:38

Policija je privela Zagrepčanku A.B. (59) koja je 15 dana držala zatočenu 20-godišnju djevojku te u prijetnjama nasiljem prisiljavala na prostituiranje. Nesretna djevojka za koju neslužbeno doznajemo da dolazi iz središnjeg dijela Slavonije poznavala je od prije A.B. s kojom je pregovarala oko posla.

Djevojka je prilikom dogovaranja posla prihvatila posao erotske plesačice ali je izričito odbila ponudu da se bavi prostitucijom. Kada je  11. veljače došla u Zagreb A.B. joj je uzela osobne dokumenta i mobitel te joj onemogućila bilo kakvu slobodnu komunikaciju. Djevojka nije mogla pobjeći jer je uvijek bila pod nadzorom ili je bila zaključana u stanu u zapadnom dijelu grada.

Boris Cvetković-.-Jurica Galoic/PIXSELL-.-Robovlasnica je klijente dovodila u taj stan ili je nesretnu djevojku odvodila na druge lokacije gdje ju je prisiljavala na pružanje seksualnih usluga. Tako je 26. veljače prilikom prebacivanje u jednu od tih kuća djevojka uspjela pobjeći i obavijestit policiju o cijelom slučaju.

Policajci su prilikom istrage pretražili nekoliko kuća i automobila, zaplijenili veći broj mobitela te novac koji je pronađen. Neslužbeno doznajemo da je A.B djevojku prisilila na spolni odnos s 40-ak muškaraca od čega je zaradila oko 30.000 kuna. Prilikom pretresa stanova i kuća policija je utvrdila da osim 20-godišnjakinje nije bilo drugih zatočenih djevojaka.

Robovlasnica je od prije poznata policiji po kaznenim djelima podvođenja zbog čega je 15 puta kažnjavana. Za ovaj posljednji zločin u kojem ju se tereti za trgovanje ljudima i uspostavu ropskog odnosa prijeti joj kazna od jedne do deset godina zatvora. Policija je uhapsila samo A.B. za koju je utvrdila da je jedina odgovorna za otmicu.