Romano Bolković intervjuirao Ivu Josipovića

Romano Bolković nakon dugo vremena napravio je televizijski intervju. Sugovornik mu je bio Ivo Josipović

Autor:: Zagrebancija.com 12/28/2010 13:07

Ivo Josipović na kraju godine dao je veliki intervju na Pantovčaku poznatom novinaru i blogeru Romanu Bolkoviću za emisiju 2u9 na JabuciTV. Tako je nakon dugo vremena poznati voditelj ponovno sjeo pred male ekrane.

Bolković i Josipović razgovarali su o predsjednikovoj popularnosti, sukobima sa Karamarkom, odnosu sa bivšim predsjednikom Mesićem, radu na osovini Zagreba i Beograda i drugim pitanjima.

“Vi ste jednostavno razuman čovjek na čelu iracionalne zemlje, pa ljudima alegorizirate svjetlo u dnu tunela. No, tu postoji jedan problem: situacija je sve dramatičnija, i, rečeno gornjim registrom, sve iracionalnija. Znači li to da je dakle predsjednička funkcija disfunkiconalna, jednostavno oskudnih ustavnih ovlasti, ili je jednostavno podjela uloga u zemlji takva da se vi bavite sređivanjem Regije, a predsjednica Vlade pospremanjem kuće? Ili, kraće: ne osjećate li da ste na neki način premalo prisutni u političkom životu zemlje upravo kao osoba koja velikoj većini građana ulijeva povjerenje i budi nadu u razumno uređenje ove države?”, između ostalog je upitao Bolković Josipovića.

Cijeli intervju možete pogledati sutra u 20.35 na programu JabukeTV, a u četvrtak i na portalu Zagrebancija.com. Dotada na našoj Facebook stranici pogledajte manju fotogaleriju intervjua.