Roditeljima je dosta, zadnja slamka spasa tribina

Tjelesni odgoj na hodniku

Autor:: Tanja Molvarec 5/16/2011 16:42

Roditelji Osnovne škola Odra o kojoj je i Zagrebancija.com pisala u svojem serijalu o derutnim školama, očajni su jer se već godinama u toj školi jako loše stanje nije promijenilo. Očajni roditelji odlučili su stoga sami preuzeti stvar u svoje ruke i učiniti nešto za poboljšanje uvjeta u školi, a prvi korak je tribina koja će se održati u utorak 17. svibnja u 19 sati u Društvenom domu u Odranskoj 82.

– Učenici vježbaju u hodniku jer nemaju dvoranu. Knjižnica je u jako lošem stanju. Ne želimo nikoga optuživati, ali naša djeca ne mogu u takvim uvjetima kvalitetno raditi. Samo želimo da se cijela stvar pokrene jer ukoliko nećemo dobiti nekakvo konkretno obećanje da će se nešto promijeniti bit ćemo primorani štrajkati u rujnu odnosno jednostavno ne poslati djecu u školu – kazala je Ivana Franić, predsjednica Vijeća roditelja.

-.-tv jabuka-.-Ulazna vrata knjižniceNa tribini i izložba fotografija škole

Kako nam je objasnila Franić, prošle godine se pokušalo nešto pokrenuti prikupljanjem potpisa no sve je završilo na žalost samo na tome.

– Te potpise smo predali i nadležnom uredu no odgovor nismo dobili. Mi imamo potporu i Vijeća Mjesnog odbora Odra i predsjednika, ali očito sve to nije dovoljno. Stoga sutra organiziramo tu tribinu, a u sklopu tribine bit će postavljena i izložba fotografija škole, te radovi učenika na temu Moja škola. Cilj nam je dakle ne da se upire prstom u nekoga već da se cijela stvar napokon pokrene – kazala je Franić.

Tribinu će voditi i Antonija Stupar Jurkin, televizijska voditeljica koja je i sama išla u tu školu. Stupar Jurkin će pročitati i neke sastavke učenika o tome kako oni vide svoju školu.

– Pokrenuta je inicijativa za gradnju športske dvorane i napravljen je elaborat. Došlo se do stadija da treba građevinska dozvola, no naišli smo na prepreku. Naime, škola se gradila 1960 – ih godina prošlog stoljeća i oduzeta je zemlja susjedima. Oni su pokrenuli postupak za povrat zemlje i to još nije riješeno – rekao je za Zagrebancija.com Slavko Ćavar, koji već 12 godina obnaša funkciju ravnatelja u Osnovnoj školi Odra.

U školi osim dvorane manjka i učionica i kabineta. Učenicima je na raspolaganju osam učionica, a imaju 16 odjeljenja, stoga su prisiljeni održavati nastavu u dvije smjene.