Restoran i caffe bar za 35 tisuća kuna mjesečno

Dugoočekivani Muzej suvremene umjetnosti otvorit će se uz trodnevni program događanja.

Autor: Maja Gujinović 12/8/2009 8:27

-.-http://depo.ba/img/kultura/depo_art/msu_zg1.jpg-.-Muzej suvremene umjetnosti, čije se otvorenje željno iščekujemo u petak 11. prosinca, krajem studenog je objavio javni natječaj kojim u zakup daje restoran i caffe bar, po cijeni od 35 tisuća kuna mjesečno. S obzirom da će se budući zakupoprimac saznati tek za mjesec dana čini se kako će se muzej ipak otvoriti bez caffe bara i restorana, što je u stilu stalnog prekoračenja rokova i cijene prilikom gradnje ove goleme kulturne investicije.

>>> SVE O PROGRAMU OTVORENJA MUZEJA SUVREMENE UMJETNOSTI MOŽETE PROČITATI OVDJE

Strogi uvjeti natječaja kako se ne bi poremetio koncept Muzeja

Ipak, uprava MSU uvjetovala je natječajem jako stroge uvjete za buduće voditelje restorana i caffe bara kojima se želi osigurati da se na nikakav način ne poremeti osmišljeni koncept MSU-a. Tako će MSU, osim ponude hrane i pića, birati sve od stila glazbe, do suncobrana, stolnjaka te sponzorskih hladnjaka dok će se zakupoprimac brinuti isključivo za djelatnost vođenja restorana i caffe bara.

Nije moguća ni samostalna organizacija bilo kakvih dodatnih događanja bez prethodne posebne pismene suglasnosti MSU-a. I sve to za mjesečni najam u visini od 35 tisuća kuna, za potpuno novo opremljen prostor, ali bez plaćanja PDV-a s obzirom da MSU nije u sustavu PDV-a.

Caffe bar poput zatvorenog kontejnera u izložbenom prostoru

U tu cijenu uključeno je 447 kvadrata površine u zatvorenom prostoru bez velikih terasa. Restoran s malim caffe barom, kuhinjom predviđenom za kuhanje svega od predjela do slastica i pomoćnim prostorima površine 158 kvadrata, u kojem se na stolovima može smjestiti oko 60 ljudi, predviđen je u prizemlju. Kako restoran ima zaseban ulaz moći će raditi potpuno neovisno o MSU-a  Na prvom katu muzeja poput zatvorenog kontejnera u zoni izložbenog prostora nalazit će se caffe bar  s 40 -tak sjedećih mjesta dok se još manji dio caffe bara i terasa smjestila na drugom katu.