RENATO PETEK O SESVETAMA: “Naselje bez trga je naselje bez srca”

Nezavisni gradski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek sa svojim je suradnicima iz Sesveta upozorio na lošu komunalnu i prometnu infrastrukturu u najmnogoljudnijoj i najvećoj gradskoj četvrt.

FOTO: Ivan Novosel TEKST: Press materijal

Nezavisni gradski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek sa svojim je suradnicima iz Sesveta upozorio na lošu komunalnu i prometnu infrastrukturu u najmnogoljudnijoj i najvećoj gradskoj četvrt.

„Naši sugrađani iz Sesveta svakodnevno žive katastrofalne rezultate štetne i neučinkovite politike Milana Bandića u Zagrebu. Svi koji dođu u najmnogoljudniju i najveću gradsku četvrt vide da su Sesvete poslije šest Bandićevih mandata ostale sivo, istočno tranzitno područje koja je nezasluženo slabije razvijeno, s lošijom komunalnom i prometnom infrastrukturom u odnosu na gradski prosjek“, ocijenio je Renato Petek trenutno stanje kvalitete života u Sesvetama.

Od ključnih nedostataka istaknuo je nedovršenu Branimirovu ulicu, neizgrađenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, nedostatak poveznice centra Sesveta s Novim Jelkovcem, nikad realiziran projekt park šume Divjača te planiran, no nikada izgrađen novi centar Sesveta.

FOTO: Ivan Novosel

„Naselje bez trga je naselje bez srca. Sesvećani su se naslušali brojnih obećanja Milana Bandića i njegovih partnera iz HDZ-a, ali realizaciju ključnih projekata nisu doživjeli. Vrijeme je za promjene u Zagrebu, ali i u Sesvetama, novu politiku koja će uspješno riješiti godinama nagomilane probleme“, poručio je Petek.

„Sesvete već 15 godina imaju gotovo rješenje za novi centralni trg. Ali plan nikako da postane stvarnost. Još 2005. godine je proveden natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za uređenje središta Sesveta kojim se nekoć seoskom naselju trebao dodati urbani sadržaj nekoć“, objasnio je Petekov suradnik Vinko Brčina.

FOTO: Ivan Novosel

„U Sesvetama su tijekom posljednjih 30 godina intenzivno građeni stambeni i industrijski objekti, autoradionice-servisi i trgovački hangari, koje nisu ravnopravno pratili ostali nužni sadržaji. Tako su, nažalost, poslovni sadržaji u središtu naselja realizirani raznim dogradnjama, nadogradnjom, rekonstrukcijom poslovnih objekata te postavljanjem raznih kioska i štandova, a Sesvete nikada nisu dobile moderan i toliko potreban centar, novi gradski trg. Bez takvih sadržaja Sesvete će ostati samo spavaonica na istočnom dijelu Grada“, završio je Brčina.

FOTO: Ivan Novosel

Ivan Dokša, nositelj nezavisne liste za područje Sesveta je istaknuo kako je za kompletnu situaciju, odnosno nemar koji se već dvadeset i više godina veže uz Sesvete i sva okolna naselja zaslužan maćehinski odnos gradskog principata na čelu s Milanom Obećanovićem Bandićem.

„Osim njega krivnju nose i ostale sesvetske amorfne političke strukture od početka 90-tih pa do današnjih vremena. Ta šaljiva družina wannabe političara u dvadesetak je godina od Sesveta, služeći tim kvarnim i štetnim politikama, koje najčešće imaju kupoprodajni karakter stvorila Potemkinovo/Bandićevo selo koje životari na rubnim dijelovima grada“, zaključio je Dokša.

„Pozivamo Sesvećanke i Sesvećane da na izborima koji su pred nama više ne daju legitimitet neznanju, nesposobnosti, nemaru i lažnim obećanjima. Vrijeme je za nas, nove ljude koji imamo ideje, volje i želje od Sesveta napraviti modernu, suvremenu gradsku četvrt po uzoru na najrazvijenije gradove Europe i svijeta“, poručili su za kraj.