Renata Sopek kao prava aktivistica brine za Zagreb

Tekst:: B.T., Foto:: Arhiv 6/9/2010 17:31

Poznata voditeljica Tamara Loos i fitnes trenerica Renata Sopek postale su prave aktivistice. Naime, djevojke će sudjelovati u preuređenju pothodnika u Gajnicama u sklopu akcije Antene Zagreb i Zagrebačke banke ‘Za ljepši grad’.

Ovo je druga lokacija koja je izabrana, a riječ je o pothodniku kod željezničke postaje Gajnice kojim svakodnevno prođe stotine građana, a čiji izgled i oštećenja djeluju zastrašujuće.

Prijedlog za lokaciju stigao je od slušatelja Tihomira Prepotića koji će se također okušati u radovima sa svojim kvartovskim timom.

U pothodnik će se instalirati video nadzor

Ekipa će skinuti grafite sa zidova i liftova, obojati zidove, popraviti stepenice i postaviti nove ploče te popraviti rasvjetu unutar pothodnika te urediti okoliš.

Osim toga, u pothodnik će se instalirati video nadzor koji će omogućiti očuvanje izgleda pothodnika i najvažnije, sigurnost. Svi zainteresirani građani mogu se priključiti akciji uređenja, a da bi sačuvali snagu prilikom rada moći će se osvježiti kavom, vodom te pecivima i sendvičima. Najmlađi će moći uživati u programu crtanja i sportskim aktivnostima osmišljenima samo za njih.

Svi aktivisti koji sudjeluju u akciji zabavljat će se uz glazbeni mix koji su za njih pripremili DJ-i Antene Ivan Vukušić, Tamara Loos i Frano Domitrović te članovi žirija, Renata Sopek i Mladen Bodalec.

Radovi počinju u subotu u deset sati, a završavaju kada posao bude obavljen.

U žiriju akcije ‘Za ljepši grad’, osim Renate Sopek i Tamare Loos, nalaze se i Mladen Bodalec, Jasenko Houra, predstavnica Zagrebačke banke Gorana Alpeza, dok žirijem predsjeda Marija Buntak, predstavnica Zagrebačkog Holdinga, podružnice Zrinjevac.