Rebalansom 250 milijuna kuna više u blagajni Grada

Autor: Sarah Srdar 7/6/2015 0:26

Nadolazeću 30. sjednicu zagrebačke Skupštine obilježit će rebalans gradskog Proračuna. Na zastupničke klupe dolazi prijedlog kojim bi Proračun, u odnosu na onaj izglasan u prosincu prošle godine, trebao biti veći za 3,65 posto, odnosno, trebao bi iznositi 7 milijardi i 100 milijuna kuna, što je povećanje od 250 milijuna kuna.

Do tog povećanja, kažu iz Grada, dolazi na prvom mjestu zbog prihoda od poreza koji ‘rastu’ za 192 milijuna kuna.

Glavnina novca, ako zastupnici podrže ovaj prijedlog, otići će Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport gdje je potrebno osigurati sredstva za nabavu besplatnih osnovnoškolskih i srednjoškolskih udžbenika. Više novca rebalansom je predviđeno i za kulturnjake i sportaše. Skoro 12 milijuna kuna (ukupno) potrebno je za realizaciju Europskog prvenstva u košarci, Grand prix natjecanja u judu, Zagreb maratona, Atletskog mitinga Hanžekovićev memorijal, Europskog prvenstva u sambu i Europskih sveučilišnih sportskih igara. Dodatnih pet milijuna kuna utrošilo bi se na izradu projektne dokumentacije za uređenje Gradskog stadiona Maksimir.

Na dnevnom se redu, za sada, nalaze 32 točke. Zastupnici će se sastati u četvrtak, 16. srpnja, u 9.00 sati, no prve kritike na prijedloge pristigle iz Gradske uprava dat će već ovoga tjedna kada se počinju održavati sjednice radnih tijela Gradske skupštine Grada Zagreba.