Ramirez se koncertom u Zagrebu oprašta od publike

Autor: R.I. 11/4/2011 12:03

Četvrti studijski album benda Ramirez, pod nazivom ”Svijet je lijep”, ujedno će biti i posljednji. Naime, kako smo doznali, dečki iz benda prijateljski su se dogovorili oko prestanka zajedničkog diskografskog rada.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-No, prije nego se rastanu dečki iz Ramireza, Aljoša Šerić, pjevač i tekstopisac, bubnjar Goran Leka, gitarist Saša Jungić te posljednji pridruženi član, basist Tomislav Šušak održat će oproštajnu turneju kloja će započeti koncertom u Zagrebu.

Koncert će se održati 26. studenog u Tvornici kulture, a na njemu će biti izvedeni svi najveći hitovi ovoga benda, počevši od pjesama Učini nešto ili Sedam, koje su odlično prošle na domaćim radisjkim top ljestvicama.

Podsjetimo, iako su na sceni od 2000. godine kada su nastupali i pobjeđivali na raznim demo festivalima, debitantski album snimili su 2004. godine, koji su predstavili singlom “Iste cipele”.

Nakon toga krenuli su samostalni nastupi po Hrvatskoj, a veliki hit postigla je i ljubavna pjesma “Otjeraj me”, a već 2006. godine izašao im je žešči album “Copy/Paste”, najavljen singlom “Ništa posebno”.

Tri godine poslije, 2009. godine, izašao je album “Divovi i kamikaze” i iste godine je spot za pjesmu “Fantastično, bezobrazno” bio zabranjen na svim nacionalnim postajama u Hrvatskoj zbog neprikladnog sadržaja – prikazivanja nasilja, korištenja alkohola te opojnih sredstava.