Radovi na Ulici Grada Gospića trajat će do 12. srpnja

Od danas pa do 12. srpnja trajat će radovi sanacije kolnika u Ulici Grada Vukovara, projekt je vrijedan oko 3 milijuna kuna PDV-a

Započeli su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije Ulice Grada Gospića na potezu do Ulice Grada Vukovara . Projekt je vrijedan oko 3 milijuna kuna bez PDV-a, a radovi bi trebali trajati do 12. srpnja

– Radovi će se odvijati na dužini od 1.340 metara, dok širina prometnice varira od 12 do 17 metara. Čitav posao odradit ćemo u jednoj fazi, s s tim da ćemo križanje s Čavićevom ulicom ostaviti za vikend. Utrošit ćemo 4 tone asfalta u dva sloja, podići 30 slivnika, te postaviti 30 novih šahtova – objasnio je Ante Todorić, direktor Zagrebačkih cesta.

Zagrebački gradonačelnik moli sve vozače za strpljenje, no ipak smatra kako radovi neće uzrokovati veće prometne zastoje jer procjenjuje da je trećina Zagrepčana već je otputovala na more. Sukladno njegovu obećanju Ulica Grada Gospića tek je jedna u nizu zagrebačkih prometnica koje će ovo ljeto dobiti novo ruho.

– Intenzitet radova će od danas pa sve do 1. rujna na prometnicama Grada Zagreba biti sve veći. Ispričavam se mojim građanima zbog prometnih gužvi koje će možda nastati, ali kao što svake godine ponavljam mi ne možemo raditi iz zraka, ne možemo ni ispod zemlje, nego moramo na zemlji. Stoga negdje moramo zaustaviti promet, napraviti privremenu regulaciju i molim ljude za strpljenje – poručuje Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.