Radionica koja mladima pomaže da upoznaju sebe

Muzej suvremene umjetnosti

Tekst:: B.A./MSU 7/21/2010 20:25

Radionica profesorice likovnih umjetnosti Petre Ružić održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu ciklusa Budi svoj – budi svoja! u subotu, 24. srpnja od 16 do 18 sati uz izložbu Gilbert&George “Jack Freak Pictures”. Radionica je namijenjena mladima od 13 do 19 godina.

‘Tko sam? Odakle sam? Kamo idem?’

Radionica se bavi karakterističnim pitanjima odrastanja i formiranja identiteta u mladih osoba. Danas se često govori o višestrukim identitetima koji nas obilježavaju: osobni, rodni, spolni, kulturni, nacionalni, vjerski, vizualni i mnogi drugi identiteti. Ta će se pitanja pokušati potaknuti i kroz razgovor o izložbi „Jack Freak Pictures“.

Tko su Gilbert i George? Tko sam ja i po čemu se razlikujem od drugih? Kako je povezano ono kako se osjećamo s onime što izražavamo prema okolini? Što sam do sada u životu ostvario/ostvarila? Kamo želim ići? Kako zamišljam svoju budućnost? Kako sebe doživljavamo, a kako nas doživljavaju drugi? Svaki polaznik radionice napisat će na komadu papira rečenicu/e o tome kako ga doživljavaju njegovi prijatelji. Na drugom komadu napisat će vlastite projekcije o svojoj budućnosti. Iz tih će se različitih rečenica posložiti tekstualno-likovni mozaik sastavljen od želja, realnosti i maštarija, tvoreći vječito promjenjivu sliku nas samih.