Odabrano šest scenarija za `Zagrebačke priče 2`

Prvi omnibus o hrvatskoj metropoli 'Zagrebačke priče'

Tekst:: B.A./HAVC 7/21/2010 19:56

Uspjeh omnibusa Zagrebačke priče, nastalog u produkciji Propeler Filma 2009. godine, potaknuo je nastajanje novog omnibusa Zagrebačke priče 2 – Ljubav, ovoga puta na temu ljubavi. Propeler film novi je natječaj raspisao 17. svibnja, a pristigla su čak 12 scenarija. Među mnoštvom sjajnih priča i ideja, selekcijska komisija imala je vrlo težak zadatak odabrati samo šest scenarija koji će činiti novi omnibus.

-.-Propeler Film-.-'Žuti mjesec', film Zvonimira Jurića  Odabrani su slijedeći scenariji:

Pečeki – Nina Mitrović (režija Petar Orešković)
Na kvadrat – Jasna Žmak
Može neko čik bacit odozgo – Josip Visković
Kruške – Hana Veček
Mucica – Aldo Tardozzi
Al’ tata, ti me voliš – Sara Hribar

Nakon hrvatske premijere na Festivalu igranog filma u Puli, gdje je glumica Lana Barić osvojila nagradu Breza za najbolju debitanticu (uloga u Žutom mjesecu’), Zagrebačke priče osvajaju brojne nagrade i na Danima hrvatskog filma.

Čak dva kratka filma iz omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dva prestižna filmska festivala; Ciao Mama Gorana Odvorčića u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu te Žuti mjesec Zvonimira Jurića u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu – Berlinalea.

Također, omnibus Zagrebačke priče gostuje na festivalima u Portugalu, Novom Sadu i Italiji, a interes inozemnih festivala za pojedinačne filmove još uvijek ne prestaje.