Puni krug oko Jaruna biciklom ili rolama moći ćemo napraviti za 50 dana

Na zadovoljstvo svih ljubitelja zdravog života koji svoje slobodno vrijeme provode u vožnji biciklom po Jarunu, zagrebački gradonačelnik otvorio je radove na obnovi biciklističko-rolerske stare u Aleji Matije Ljubeka

Roleri i biciklisti konačno će moći napraviti puni krug oko jarunskog jezera. Na istočnoj strani Aleje Matije Ljubeka počeli su radovi kojima će se urediti staza namijenjena rekreativcima.

– Vjerujem da će svi korisnici ove sportsko-rekreativne staze na Jarunu biti zadovoljni. Ova staza je od 1987. čekala svoj spoj, a od 2015. aktivno radimo na ovom rješenju – objasnila je Darinka Jug, predstavnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Do sada su korisnici biciklističko-rolerske staze morali izlaziti van prostora Športsko-rekreativnog centra Jarun upravo zbog nepovezanosti staze.

– Rekreativci voze sedam kilometara stazom, onda idu 300 metara u selo i onda se opet vraćaju na stazu. Ovdje, na istočnoj strani Aleje Matije Ljubeka, taj prekid će biti riješen. Danas su počeli radovi, projekt će se još malo mijenjati, ali staza će biti samo na jednoj strani tako da se cesta neće morati prelaziti – slikovito je objasnio gradonačelnik Milan Bandić.

Puni krug oko Jaruna biciklom ili rolama moći ćemo napraviti za točno 50 dana.