U promet pušteno križanje Savska-Vodnikova-Jukićeva

Radovi su započeli 3. srpnja, a ukupno je utrošeno 10,5 milijuna kuna

Nakon dva mjeseca radova na sanaciji tramvajskog kolosijeka u promet je pušteno križanje Savska-Vodnikova-Jukićeva.

– Građani će konačno moći odahnuti. Jedno vrijeme smo morali zatvoriti kompletan promet jer da nismo to napravili, ovi radovi bi trajali još 20 dana. Radovi su završeni prije roka, a utrošeno je 10,5 milijuna kuna dva mjeseca – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Razlog obnove tramvajske pruge u dužini od 597 metara bila je njena dotrajalost.

– Pruga je zadnji put rekonstruirana 1997. godine. Naravno da je bilo zahtjeva od strane Vijeća gradske četvrti i stanara vezano uz rekonstrukciju i zbog buke koju je izazivao prolazak tramvaja. Rekonstrukcija pruge je trajala od 3. srpnja do 31. kolovoza. Radilo se intenzivno uz obustavu i tramvajskog i automobilskog prometa – dodala je Ljuba Romčević Žgela, voditeljica podružnice ZET.

Možemo zaključiti kako je ljetna sezona radova u Gradu Zagrebu velikim dijelom bila posvećena obnovi tramvajskih pruga. Osim pruge Savska-Vodnikova, u promet je puštena pruga Mihaljevac-Dolje, završena je obnova u Jurišićevoj, a radovi na pruzi od Bukovačke do Kvaternikovog trga još traju. Ukupna vrijednost radova na svim nabrojanim lokacijama je oko 60 milijuna kuna.